Algemene gegevens

Staanplaatsen: 2
Huuraccommodaties: 5
Kampeerterrein: 2 ha
Hoogte: 300 m

Camping La Cazette

Camping La Cazette is een kleine camping in de Vallée du Tarn (Midi-Pyrénées), tussen de steden Millau en Albi. De rustige vakantieplek is idyllisch gelegen op de terrassen van een voormalige wijngaard in de Gorges des Raspes du Tar. De zes kampeerplaatsen liggen allemaal op aparte terrassen, waardoor iedere kampeerplek de nodige privacy heeft en vrij uitzicht over de omliggende heuvels en de rivier de Tarn. Op camping La Cazette kan je ingerichte bungalow tenten huren. Op het terrein van La Cazette is een speelterrein voor de kinderen met een trampoline, glijbaan, schommels, boomhut en een zandbak. Er hangen ook hangmatten en voor de gastenruimte is ook nog een terras. Het sanitairgebouw heeft twee douches, twee toiletten en drie wastafels. Vanzelfsprekend is er warm water. In de gastenruimte is een aanrecht om af te wassen. Hier staat ook de wasmachine en een koelkast. Aan de andere kant van het terrein is nog een aanrecht. De camping ligt slecht op vijf minuten lopen van een intiem strandje aan de rivier de Tarn. Er is daar ondiep water voor de kleine kinderen, een leuke stroomversnelling voor de wat grotere kinderen en ook nog diep zwemwater. Dichtbij ligt het mooie dorp Broquiès, waar diverse winkels zijn.

Ontbijt & tables d’hôtes

’s Ochtends is er (vers) brood aanwezig en kan je één keer per week aanschuiven aan de table d’hôte voor een heerlijk diner met groenten uit eigen tuin en een glas wijn uit de streek of u bestelt een pizza die u bij uw tent kunt verorberen.

Kleine camping, gîtes en huurtenten in de Tarn

De prachtige heuvelachtige omgeving wordt opgesierd met middeleeuwse dorpjes en kastelen. Niet ver van camping La Cazette ligt een groot meer (Villefranche de Panat), waar men kan waterfietsen en zeilen. Op de rivier de Tarn kan gekanood worden, even buiten Broquiès kun je kano’s huren om de vallei van de Tarn vanaf de rivier te ontdekken. De vallei van de Tarn is een prachtig wandel- en fietsgebied. De camping heeft de routebeschrijvingen en wandelkaarten klaar liggen. Laat je verrassen door immense vergezichten, intieme beekdalletjes, middeleeuwse kastelen en schilderachtige dorpjes. La Cazette ligt in het natuurpark Parc Regional Naturel de Grands Causses, die onder andere met zijn Tempeliersdorpen, verschillende Gorges, waaroner de Gorges du Tarn, het viaduct van Millau en Roquefort (van de heerlijke kaas) vele bezienswaardigheden heeft. Ook de stad Albi met zijn oude centrum en bijzondere kathedraal (werelderfgoed UNESCO) is een bezoek zeker waard. In de omgeving van de kleine camping La Cazette is volop veel te zien, zoals de Gorges du Tarn, Gorges de la Jonte en de Gorges de la Dourbie, de tempeliersdorpen op de Causse du Larzac, de grote stuwmeren op de Lévezou en het Viaduct van Millau.

We hebben een aantal opties voor Camping La Cazette voor je op een rijtje gezet:

Camping La Cazette

Frankrijk Midi-Pyrénées Aveyron Broquiès

La Cazette, 12480 Broquiès

+ 33 (0)5 65 99 47 33
Duits, Engels, Frans, Nederlands

Een review achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.