Algemene gegevens

Staanplaatsen: 89
Huuraccommodaties: 11
Kampeerterrein: 5 ha

Camping Au Bois Joli

Camping Au Bois Joli (in het vrolijke bos) is een rustige charme camping met een Nederlandse eigenaar en zwembad in Yonne (Bourgogne) midden tussen de wijngebieden. Het natuurlijk bosterrein van de camping biedt voldoende schaduw en 95 ruime kampeerplaatsen van 80 tot 300 m² in een bosachtige omgeving. De camping ligt midden in de natuur, met fraaie uitzichten en een weldadige rust om u heen. Au Bois Joli is een camping waar u nog door de zingende vogels gewekt wordt! Het onderhoud van het terrein is erop gericht de natuur zoveel mogelijk een kans te geven. Op camping Au Bois Joli kunt u fietsen huren en ontbijten op het terras. U kunt een 3 tot 4-gangenmenu tot snacks en pizza’s bestellen of afhalen. Het motto van camping Au Bois Joli is: ‘C’est un camping calme, vert et familial’ ofwel: ‘Het is een rustige, groene familiecamping’. Rust, natuur en milieu staan hier hoog in het vaandel. De camping is daarom zeer geschikt voor natuurliefhebbers en rustzoekers, maar ook gezinnen met kinderen hebben het uitstekend naar hun zin bij Au Bois Joli. De camping is opgenomen in het Engelse boek ‘Cool Camping France’, een campingboek met een aantrekkelijke selectie van 100 Franse campings. De 3-sterrencamping is aangesloten bij de grootste groep van Franse natuur- en gezinscampings, Sites et Paysages.

Camping Au Bois Joli in de Bourgogne

Camping Au Bois Joli ligt in de Bourgogne, in het zuiden van het departement Yonne, aan de grens met het departement Nièvre, 40 km ten zuiden van Auxerre en 200 km ten zuidoosten van Parijs. Van oudsher was de Yonne een gebied met zeer veel wijnbouw, tegenwoordig vind je hier ook kersenteelt en akkerbouw. In de Bourgogne en Yonne kunt u volop wandelen in de natuur, fietsen (fietsroute langs het Canal du Nivernais), nordic walking, klimmen en watersporten zoals kanoën en vissen. Omdat de camping centraal gelegen is en makkelijk bereikbaar (650 km van Utrecht), is het een geschikte uitvalsbasis voor allerlei soorten uitstapjes in de wijde groene omgeving. Pittoreske dorpjes (Saint Fargeau, Toucy en Noyers-sur-Serein) en oude steden zoals Vezelay (op de pelgrimsroute naar Santiago di Compostella), Autun, Avallon en Auxerre zijn zeer de moeite waard. Bourgondië beschikt over kastelen (volg de route Route des Ducs de Bourgogne), kerken en kloosters uit vele stijlperioden van Gallo Romeins tot Romaans en Gothisch, Renaissance Guedelon en 18de eeuws. De camping ligt midden tussen de wijngebieden Chablis, Auxerrois en Vezelay in het stroomgebied van de Morvan, aan de rand van het natuurpark Parc naturel régional du Morvan, waar u kunt genieten van het prachtige heuvelachtige landschap met de beroemde Charolaisrunderen.  De omgeving van de camping beschikt over vele auberges en restaurants waar u van de streekproducten (slakken, paddestoelen en kazen) kunt gaan genieten.

Fietsen vanaf Au Bois Joli

Camping Au Bois Joli ligt vlakbij de plaats Clamecy waar een fietsroute langs Het Canal du Nivernais loopt. Met de Tour de Bourgogne à vélo®, met 800 kilometer uitgezette routes, kunnen fietsers en wielertoeristen, de Bourgogne ontdekken.

Laagseizoen Middenseizoen Hoogseizoen Verblijf
Kampeerplaats €15,25 €23,50 €27 per nacht
Extra persoon €4,75 €5,50 €6 per nacht
Kind 9-12 jaar €4 €4,50 €5 per nacht
Kind 3-8 jaar €3,50 €4 €4,50 per nacht
Hond €1 €2,50 €3,50 per nacht
Chalet Bonne Route €69 €75 €99 per nacht
Safaritent Woody €480 €775 €825 per week
Cotton Lodge Nature €395 €620 €650 per week
Mobile home les Coings €360 €430 €750 per week
Mobile home les Framboises €395 €485 €850 per week
De Waardtenten €335 €525 €575 per week
Caravan Eriba €245 €295 €398 per week
  • Kampeerplaatsen op basis van 2 personen plus kampeermiddel en auto.

Camping Sites et Paysages Au Bois Joli

Frankrijk Bourgogne Yonne Andryes

2, route de Villeprenoy, 89480 Andryes

+33 (0)3 86 81 70 48
Duits, Engels, Frans, Nederlands
april - oktober

Een review achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.