Welkom op het kleinschalige domein van Château de la Perche, een nostalgisch landgoed uit 1870. Kamperen in het groene hart van Midden Frankrijk!

Algemene gegevens

Staanplaatsen: 6
Huuraccommodaties: 1
Kampeerterrein: 17 ha
Hoogte: 650 m

Camping Château de la Perche

Ouderwets kamperen zonder poespas! Op ons landgoed Château de la Perche in het departement Puy-de-Dôme in de Auvergne hebben we een mooie kleine & knusse camping met 6 ruime plaatsen, gelegen in de bossen van Château la Perche in de streek les Combrailles (9 uur vanaf Utrecht). Gewoon basic-kamperen op een unieke plek in midden Frankrijk. We bieden op onze natuurcamping in de maanden juli en augustus broodservice en onze bakker uit het dorp zorgt voor lekkere croissants, koffiebroodjes, stokbrood en bruin brood. Er is sanitair met 2 warme douches (gratis) en op het terrein is een vuurplaats voor algemeen gebruik en een koelkast beschikbaar.

Boerderijdieren en een speelveld voor de kinderen

Huisdieren zijn niet toegestaan omdat er op de camping en op het landgoed veel boerderij dieren vrij rond lopen, waaronder kippen en pauwen. Voor kinderen is er een apart speelveld met trampoline, badminton, voetbalveldje en schommels. We hebben voor onze gasten veel informatie over de streek verzameld en kunnen u van alles en nog wat vertellen over wat er te doen is. In onze B&B is veel foldermateriaal beschikbaar en hebben we veel mooie routes samengesteld voor fiets, auto VTT of wandelend.

Mooi zwemmeer en rivier

Op 5 min afstand van Camping Château de la Perche ligt een mooi zwemmeer met zandstranden en de rivier de la Sioule is binnen 18 min bereikbaar. Een prachtige kloof waar je kunt zwemmen, vissen en wildwater-kanovaren. Vanaf de camping loop je direct de bossen in en er zijn heel veel wandel-, fiets- en mountainbikeroutes beschikbaar. Iedereen is vrij om in ons eigen bos hout te verzamelen voor een klein kampvuur op de camping.

Bijzonderheden

Kampeerplaatsen o.b.v. Familie tarief voor 2 volwassenen en 2 kinderen in het hoogseizoen: 25 euro per dag exclusief stroom (+ 3,75 € per dag) minimaal verblijf 5 nachten. Op het terras van Château la Perche kun je gratis gebruik maken van het internet.

Laagseizoen Middenseizoen Hoogseizoen Verblijf
Kampeerplaats €15 €15 €20 per dag
Extra persoon €3 €3 €3 per dag
Kind €2,50 €2,50 €2,50 per dag
Elektriciteit €3,75 €3,75 €3,75 per dag
Toeristenbelasting €0,50 €0,50 €0,50 per dag
Boswoning 2/6 personen €390 €390 €690 per week
Kamper 2 personen €25 €25 €25 per dag
Gîte Montingeat €550 €800 €1250 per week

Camping Château de la Perche

Frankrijk Auvergne Puy-de-Dôme Buxières-sous-Montaigut

La Perche (Route D13)
Naast de “Aire de répos”
63700 Buxières-sous-Montaigut

+33 (0)6 87898404
Duits, Engels, Frans, Nederlands
juli tot half september

Een review achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.