Junora is een kleinschalig, eco-logische vakantiebestemming, gelegen in het prachtige Parc Naturel de Millevaches in de Limousin.

Algemene gegevens

Staanplaatsen: 20
Huuraccommodaties: 12
Kampeerterrein: 11 ha
Hoogte: 600 m

Junora

Junora is een kleinschalig, eco-logische vakantiebestemming, gelegen in het prachtige Parc Naturel de Millevaches in de Limousin. Junora is voor iedereen die nog graag buiten wil spelen, de natuur wil ontdekken en op avontuur durft te gaan. De Nederlandse eigenaren willen daarbij een unieke, ecologische camping & glamping zijn, waarbij op een positieve wijze het belang van gezonde eco-systemen onder de aandacht wordt gebracht. De camping is rookvrij, autovrij en huisdieren en grote groepen zijn niet toegestaan. Door het bestemmingsplan van ons terrein (eco-toerisme, zone naturel), zijn campers, vouwwagens, caravans, bussen e.d. niet toegestaan. unora heeft 32 ruime plekken op 4,3 hectare campinggrond met daarom heen nog eens 6 hectare bos. Dit bestaat uit 20 kampeerplekken en 12 ingerichte accommodaties, namelijk; 3 luxe eco-lodge tenten (met eigen badkamer), 5 De Waard Tunneltenten en 2 Bell tenten 6M op een houten vlonder. Het is een bijzondere vakantieplek waarbij ecologie, biodiversiteit en gebruik van duurzame- en natuurlijke materialen centraal staan. De ruime kampeerplaatsen (minstens 200 m²) zijn standaard voorzien van elektriciteit. De plekken zijn best bijzonder, want alle plekken hebben een eigen moestuintje en kruidenbak, fruitbomen en een 6-persoons picknicktafel met parasol. Het door zonnecollectoren verwarmde zwembad en het UV-nafiltratiesysteem, zorgt ervoor dat schadelijke chloriden kapot worden gemaakt, waardoor je geen last hebt van huid of luchtwegen.

Vakantie in de Limousin

Junora ligt in natuurpark Parc Naturel de Millevaches: ruim 66.000 Ha aan natuurschoon, waar sinds 2010 jaarlijks de schoonste lucht van Frankrijk wordt gemeten. Het Lac de Vassivière met ruim 1000 hectare water, ligt midden in het hart van dit natuurpark, op 20 minuten afstand van onze camping. Je kunt dit meer ontdekken door te vissen, zwemmen, kanoën, zeilen, surfen, waterskiën, waterfietsen of wake-boarden; de mogelijkheden op dit meer zijn echt eindeloos. Een dagje zonnebaden kan uiteraard ook op de fraai aangelegde zandstranden langs de oever. De Limousin is een streek die erg groen is, niet heel toeristisch, maar wel bijzonder mooi. Het golvende landschap bestaat afwisselend uit grasland, bos, beken en rivieren. Het is een overwegend agrarische streek met veel landelijke dorpjes. De Limousin maakt deel uit van het Centraal Massief van Frankrijk dat verder bestaat uit de regio en streken Auvergne, Ayveron en Lozère. De Limousin is in tegenstelling tot het andere deel van het Centraal Massief vooral een streek waar kleine wegen en riviertjes het landschap bepalen. Het is ook een rustige streek waar het toerisme nog niet massaal heeft toegeslagen en je heerlijk kunt genieten van de schitterende natuur. Dus wie van rust, natuur en het Franse platteland houdt, heeft met de Limousin een perfecte bestemming te pakken.

Gezellige dorpen & steden

De dorpen en steden zijn gezellig en staan vol met historische gebouwen. Dit zijn ook de plekken waar men kan genieten van (volgens sommigen) het meest aantrekkelijke van de Limousin; de keuken. De bekende Limousin-koeien zorgen voor uitmuntend vlees. Limoges is voor veel mensen het teken dat de Dordogne niet heel erg ver meer is. Toch is deze stad meer dan de moeite waard om een bezoek aan te brengen. De hoofdstad van de Limousin heeft een rijk verleden en is vooral bekend om zijn aardewerk en porselein. Het oudste gedeelte van Limoges ligt op de heuvel Saint Etienne boven de rivier de Vienne. Dit is de plek waar de Romeinse heerser Augustus de stad stichtte onder de naam Augustoritum. IJdelheid was deze Romein niet vreemd. De Romeinse stad lag op een knooppunt van belangrijke wegen en dat is eigenlijk nu nog het geval. Limoges had in die tijd tal van grote openbare gebouwen zoals thermen, een forum en een groot amfitheater. Tegenwoordig is het een gezellige en een opvallend schone stad met veel moderne voorzieningen zoals een nieuw subtropisch zwembad, een groot zeeaquarium, een dierenpark met ruim 200 hectare oppervlak en uiteraard vele winkels, gezellige cafeetjes, diverse musea en enkele zeer goede restaurants. Vergeet ook niet het indrukwekkende, oude treinstation te bezoeken; dit is al diverse keren uitgeroepen tot mooiste van Frankrijk.

Laagseizoen Middenseizoen Hoogseizoen Verblijf
Kampeerplaats €19 €22 €25 per dag
Kind 12-18 jaar €4 €4 €4 per dag
Kind 4-12 jaar €3 €3 €3 per dag
Elektriciteit €3 €3 €3 per dag
Eco-lodge safaritent 5/6 pers. €595 €795 €945 per week
De Waard Tunneltent XL 4 pers. €345 €425 €575 per week
Bell Tent 6m 4 pers. €275 €345 €495 per week

Junora, Camping & Glamping

Frankrijk Limousin Haute-Vienne Eymoutiers

Bussy Varache
87120 Eymoutiers

+33 5 55 69 68 20
Duits, Engels, Frans, Nederlands
eind juni - 13 oktober, vanaf 2019: eind april - medio oktober

Laat een recensie achter

Hierbij verklaar ik dat mijn recensie gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.