Pijzen en beschikbaarheid:

Algemene gegevens

Kampeerplaatsen: 15
Huuraccommodaties: 1
Kampeerterrein: 1 ha
Hoogte: 145 m

Camping Le Petit Mas d’Ile in de Charente

Camping Le Petit Mas d’Ile in Saint-Germain-de-Confolens is een kleine natuurcamping met zwembad uitzicht op de heuvels van de Charente in de regio Poitou-Charentes. De landelijk gelegen camping is onder beheer van een Nederlandse eigenaar. Camping Le Petit Mas d’Ile ligt bij de mooie herenboerderij ‘Le Petit Mas d’Ile’ uit de 18e eeuw, waarbij de oude sfeer goed bewaard is gebleven. Het kampeerterrein biedt 16 ruime plaatsen (v.a. 250 m²), onderverdeeld in 2 velden. Een veld van bijna 3.000 m², de oude boomgaard met 4 schaduwrijke plaatsen, en een veld van ruim 10.000 m², het grote veld met 12 kampeerplaatsen (waarvan 1 ingerichte vouwwagen) en speelgelegenheid. Elke plaats heeft een elektra aansluiting en kunt u gebruik maken van het moderne sanitair. Vanaf juli 2014 heeft de camping ook plaats voor 2 caravans. Op het grote veld staat een tafeltennistafel, een dubbele schommel en een glijbaan. Ook staan er 2 mini voetbalgoaltjes. Het grote veld is ideaal om te vliegeren, een frisbee te gooien, te voetballen of welk ander buitenspel dan ook te spelen. Kamperen op camping Le Petit Mas d’Ile is ideaal voor de rustzoeker en liefhebber van lekker eten.

Boerderijcamping met zwembad

Het omheinde zwembad ligt bij de boerderij Le Petit Mas d’Ile, waarin de eigenaren wonen. In de tuin ligt ook het jeu de boules veldje en kunnen de kinderen schommelen. Het toegangshek van het zwembad heeft een dubbele sluiting en is daarom niet open te krijgen door de aller kleinste. Het is een camping waar je heerlijk kunt spelen, barbecueën, zwemmen en een kampvuur maken (met uitzondering bij grote droogte). In de maanden juli en augustus mogen hier geen caravans en campers staan. De eigenaren koken (ook vegetarisch) 3 keer per week voor de gasten een heerlijke 3 gangen maaltijd inclusief wijn, koffie of thee (wel reserveren à € 20.- p.p.). De kleine eters (tot 10 jaar) doen mee voor € 10,- p.p. U kunt bij aankomst gebruik maken van het hè hè wij zijn er diner en op dinsdag is er frietjesavond!

Kamperen in de Charente

In de omgeving van camping Le Petit Mas d’Ile liggen diverse pittoreske dorpjes, fraaie (zwem)meren, riviertjes, een dierenpark, avonturenpark en mooie steden. De plaatsen Poitiers, Limoges en Angouleme zijn zeker een bezoek waard, net als het oorlogsdorp Oradour sur Glane. Op 25 minuten van de camping is er op zaterdag in Saint-Junien een gezellige Franse markt. Tevens zijn er diverse rommel (brocante) -en avondmarkten. De omgeving van Camping Le Petit Mas d’Ile is uitermate geschikt voor een fietstochten en wandelen. Direct vanaf de camping kunt u al beginnen aan 1 van de vele wandelingen in de nabije omgeving (routekaarten zijn aanwezig). Bij het meer Lacs de Haute Charente liggen 2 prachtige strandjes (Guerlie en Chassagne) waar u kunt zwemmen. In de rivier de Issoire kunnen de kinderen dammen bouwen, vogels spotten en met geluk een bever zien.

Dagtripjes en kastelen bezoeken

U kunt diverse kastelen bezoeken. Zoals het nog bewoonde kasteel van Rochefoucauld. Op de 1e etage kunt u zich samen met de kinderen verkleden als prinses of ridder. Het fraaie kasteel van Rochebrune, en te voet naar de ruïne van Saint-Germain de Confolens. U kunt dagtripjes maken naar het Futorscopepark, het apenpark Vallée des Singes, een avonturenpark en een openluchtmuseum Village Gaulois Esse over het leven van de Galliërs.

We hebben de beste prijzen voor Camping Le Petit Mas d’Ile voor je op een rijtje gezet:

Camping Le Petit Mas d’Ile

Frankrijk Poitou-Charentes Charente Saint-Germain-de-Confolens

16500 Saint-Germain-de-Confolens

0033 (0)5 45 89 14 33
Duits, Engels, Frans, Nederlands
april - half september

Een beoordeling achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.