Welkom bij Pont Du Rouffet

Pont Du Rouffet is een kleine, gemoedelijke camping zonder animatie direct gelegen aan een groot meer (410 ha, 17 km lang) in de Cantal in het zuiden van de Auvergne. Het departement Cantal is een dunbevolkt, weinig toeristisch gebied met schitterende natuurgebieden en landschappen. De charme camping in Frankrijk ligt aan het eind van een doodlopende weg. Ver van alle drukte en met ’s nachts absolute stilte (behalve de uilen dan) en een heldere sterrenhemel. Elke ochtend vers brood en 2x per week een warme maaltijd of pizza. Daarnaast kun je op de camping verschillende drankjes (bier, wijn en cola) kopen.

Landelijke omgeving

De kleine camping met Nederlandse eigenaren heeft 30 plaatsen en is ideaal voor vakantiegangers en gezinnen die een landelijke en gemoedelijke omgeving zoeken, en de rust van het buitenleven. Er is geen animatie, en toch is het hier gezellig!

Mooi uitzicht over het meer

Het natuurkampeerterrein is terrasvormig, vanaf veel plaatsen uitzicht over het meer. Elke plek heeft zowel zon als schaduw door de natuurlijke begroeiing, en een ondergrond van gras. Het terrein is geschikt voor caravans tot 7,5 meter (incl. dissel), campers tot 7 meter en niet zwaarder dan 3500 kg. Er zijn volop mogelijkheden om te wandelen, zwemmen, fietsen, varen, vissen, enz.

Natuurliefhebbers en rustzoekers

Wie voor de rust, stilte en natuur komt, zit hier goed. In het meer kun je heerlijk zwemmen. Je kunt een kano huren om het meer in alle rust te verkennen en onderweg te picknicken of te zwemmen. Talloze wandelroutes zijn uitgestippeld, ook vanaf de camping. Voor de geoefende fietser (met of zonder elektrische ondersteuning) is fietsen een uitdaging. De camping ligt aan de rand van het Parc Régional des Volcans d’Auvergne, een vulkanisch middelgebergte. Rondom het massief zijn veel kastelen en Romaanse kerken te bezoeken. In het middeleeuwse vestingplaatsje Salers is het alsof je in een tekening van Anton Pieck loopt

Overige information van deze accommodatie

We hebben de beste prijzen voor Camping Pont Du Rouffet voor je op een rijtje gezet:

Camping Pont Du Rouffet
Frankrijk Auvergne Cantal Saint-Martin-Cantalès

10 route du Pont du Rouffet, 15140 Saint-Martin-Cantalès

0033 (0)4 71 69 42 76
Duits, Engels, Frans, Nederlands
april - september

Contactformulier

Een beoordeling achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.