Algemene gegevens

Staanplaatsen: 40
Huuraccommodaties: 6
Kampeerterrein: 2,3 ha
Hoogte: 600 m

Camping Le Soustran

Camping Le Soustran is een idyllische camping in de Corrèze met Nederlandse eigenaren gelegen naast het zwemmeer Lac de Triouzoune (ook wel meer van Neuvic genoemd). Door de gemoedelijke sfeer op de kindvriendelijke camping voel je je direct thuis. Vanaf de in het groen gelegen camping kijk je prachtig uit over de glooiende heuvels van de Corrèze. Le Soustran beschikt over 40 kampeerplaatsen, een volledig ingerichte caravan en 5 compleet ingerichte 6-persoons mobil homes. Brood en dagelijkse snacks, salades en andere kun je bestellen op de camping. De ruime plekken zijn een belangrijke toevoeging voor het ontspannen vakantiegevoel. Samen tafelen, elkaar ontmoeten aan de bar, zingen of broodjes bakken tijdens het kampvuur, spelen in de recreatieruimte, alles is mogelijk. De eigenaren van Le Soustran staan voor je klaar met raad en daad, zodat je volop met een gerust hart kunt genieten van de vakantie in Frankrijk.

Fabuleuze ligging

Zeker door de fabuleuze ligging is deze groene, kleine, charmante camping in het hoogseizoen bij uitstek geschikt voor gezinnen met kleine kinderen en jongelui. De vogelaar, visser, sportieveling of de rust en ruimte zoeker haalt hier zijn/haar hart op. Voor wandelaars en fietsers (ook mountainbikers) zijn er in de omgeving veel uitgezette routes, die ook op de camping verkrijgbaar zijn (ook als gpx bestanden). Buiten het hoogseizoen kunt u genieten van een all-inclusive wandelarrangement.

Kamperen in een groene omgeving

Het departement Corrèze staat bekend om zijn schoonheid, zijn idyllische middeleeuwse dorpjes en kastelen en schitterende heuvelachtige natuur met vele meren en rivieren, waarvan o.a. het prachtige Gorges de la Dordogne. In de omgeving van Camping Le Soustran is werkelijk van alles te zien en doen. Dit gebied biedt uitkomst voor zowel de sportieveling, de natuurmens, als de rustzoeker en ook strand, zwem- en visliefhebbers kunnen hier goed terecht. Er zijn prachtige wandel- en mountainbikeroutes uitgezet, deze zijn op de camping verkrijgbaar (gpx bestanden)

Centrale ligging in de Limousin

Door de centrale ligging in de Limousin is Le Soustran een goede uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Vanaf de camping kan er naar hartenlust gewandeld en gefietst worden. Het meer is een uitdaging voor vissers, of de sportieve gast. Via stille en adembenemende routes is het een genot om een ritje per auto te maken. Gebruik maken van idyllische picknickplekjes, bijvoorbeeld aan de rivier de Dordogne, behoren tot de mogelijkheden. Vissen, zwemmen, of relaxen op een van de strandjes behoort tot de mogelijkheden. Wandelen en mountainbiken zijn de favoriete bezigheden, het Massief Centraal is daarbij een adembenemend achtergronddecor.

Geniet van een rustige vakantie!

Dat de Dordogne hier nog rustig meandert door de groene vallei is toonaangevend. Frankrijk eenvoudig op zijn allermooist. De vele bezienswaardigheden kun je gemakkelijk uitzoeken in de informatieboeken die voor alle campinggasten zijn samengesteld. Wandel-, fiets- en autoroutes kun je natuurlijk kosteloos gebruiken. Op het informatiebord staat iedere dag een leuke tip! Château de Val, Tours les Merles, Viaduct de Roches Noir, allemaal dagtripjes die de moeite meer dan waard zijn. Neuvic ligt op 4 km afstand. Daar vind je alle dagelijkse behoefte, zoals banken, supermarkten en kleine restaurants. Ussel, Egletons, Meymac zijn dorpjes in de omgeving die de bezoek zeker waard zijn. Met een ultra-light als een van de roofvogels de stilte ervaren, is een onvergetelijke kans.

Bekijk prijzen en vakantieverblijven op Camping Le Soustran bij:

Camping Le Soustran

Frankrijk Limousin Corrèze Neuvic

Le Pont de Pellachal, 19160 Neuvic

+33 (0)5 55 95 03 71 en +31 (0)6 28 64 41 51
Duits, Engels, Frans, Nederlands
april t/m oktober

Een review achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.